3 билки за холестерол, които могат да помогнат за по-ниски нива

Високият холестерол може да доведе до сърдечни заболявания. Ето някои домашни средства, за да спрете това, което ви държи в „шах“ със здравето.
Нивата на холестерола, често са обект на загриженост за мнозина. Като се има предвид факта, че високите нива на холестерол в тялото водят до различни други заболявания, най-добре е тези нива да бъдат контролирани. За да направите това има някои билки за холестерол и храни, които могат да ви помогнат.
Какво е холестерол?
Холестеролът е компонент, който нормално се синтезира в организма и също присъства в много от храните, които ядем. Въпреки това, когато нивата на общия холестерол се увеличават повече от 200 милиграма на децилитър, човешкият организъм може да бъде изложени на риск.
За да предотвратите някои заболявания, ето и 3 билки за холестерол, които да приемате:
curry-kupchinka_[516]Куркума – известна с отхранващото си действие, тя също има защитно действие върху сърцето. Куркума е доказала свойствата си за понижаване на нивата на LDL холестерол и поради това може да помогне ограничаване на натрупването на плаки върху стените на артериите. Може да се ползва като подправка към храна, в чай или като билка на прах. Добавянето на щипка куркума на прах с къри и растителни препарати е един от най-добрите начини да си гарантирате Вашата дневна доза от тази мощна билка.

 

зелен-чайЗелен чай – съдържа по-големи концентрации на веществото, наречено epigallocatechingallate. Това вещество е много силен антиоксидант, който изследователите са открили, че е полезен срещу високи нива на LDL холестерол. Само 3-4 чаши зелен чай на ден, ще ви помогнат да понижите нивата на холестерола. Помнете обаче, че тази билка за холестерол има и някои странични ефекти. Не прекалявайте с приема й.

 

artishok-2Артишок – листата на растението съдържат съединение, наречено цинарин.От предварително проучване става видно, че е в състояние да увеличи производството на жлъчен сок в черния дроб. В резултат на това, когато е налице по-бързото отделяне на холестерол от организма, това не позволява да се отлага по стените на кръвоносни съдове и така нивата холестерола в кръвта спадат. Добавяне на артишок екстракт от листа към диета или в обикновена салата, значително ще намали нивата на холестерола.
Тези билки за холестерол могат да помогнат за намаляване на нивата, но наистина значими резултати, ще има, когато бъдат правилно комбинирани с диета, редовната физическа активност и здравословен начин на живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *