Хомеопатично лечение на сенна хрема и алергии

Алергиите са причинени от свръхчувствителност на организма на чужди вещества, като полени, животински пърхот, прах и храна. Те се изразяват в дразнене на лигавицата по горните дихателни пътища. Симптомите са кихане, хрема, сърбеж в очите, дразнене на устата, запушен нос, натоварени със синусите и главоболие. Алергиите не са прости за лечение; те обикновено представляват хроничен проблем, който понякога е предаван генетично, или през поколения. Хомеопатичните лекарства могат да помогнат в острите стадии на алергии, да облекчат симптомите или да са в постоянна помощ за облекчаването им.

bilki-za-diabetХомеопатите вярват, че има връзка между алергии, кожни проблеми (като екзема и уртикария) и астма. Най-добре е да не потискате симптомите на кожата или лигавиците, тъй като това може действително да управлява процеса на възпаление допълнително в системата и да провокира създаване на състояния като астма или дори ставни проблеми. Винаги е добре да започнете с хомеопатични продукти, за да видите, ако симптомите се подобрят.

Алергии, които се случват през зимата обикновено са в резултат на алергени като прах от отопление и плесени, които се натрупват в мазета, овлажнители и камини. Алергиите през пролетта често се дължат на прашец от цъфнали дървета, тревни полени и др. По-късно през лятото, проблеми често се дължат на прах по време на сухия сезон. Алергиите в есента са провокирани от дървета и листа, обикновено от ранна до късна есен, когато времето е влажно.

Природните лечения могат да помогнат при алергии

Природни методи, които могат да помогнат за алергии включват използване на очила или слънчеви очила, за да предотврати достъпа на полени в очите и измиване на очите с вода, след като са били изложени на дразнещи полени. Изплакването на носа със солена вода може да бъде полезно. Използването на филтър в камината може да помогне и да извадете мириса за сгур, мухъл, животински пърхот и прах във въздуха. Поддържане на кучета и котки извън къщата, докато децата страдат от алергии също е много важно. Поддържане на мазето сухо може да помогне срещу натрупване на мухъл. Като дървени подове и избягване на килими е полезно, особено когато човек е алергичен към прах.

Съществуват много хомеопатични средства, които се справят успешно с алергии включително сенна хрема. Най-важното обаче преди всеки курс на лечение е да бъде отстранен трайно провокатора на алергия.

Консултирайте се с билкови и хранителни източници за допълнителна информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *