Най-добрите билки за холестерол с високи стойности

Холестеролът се определя от специални показатели, които в случай, че се превишат могат да станат признак, причина или следствие на сериозно заболяване, а не само знак за спешна необходимост от намаляване на телесната маса и влизане във форма за лятната ваканция. Добрата новина е, че стойностите на лошия холестерол биха могли да бъдат контролирани от натурални средства, най-вече билки. Днес ще ви запознаем с най-добрите билки за холестерол с високи стойности, за да знаете как да поддържате общото си здраве в перфектна форма, защото холестеролът силно влияе върху различни части и органи от тялото:

  1. зелен-чайЗелен чай – мощен антиоксидант и страхотен стимулатор за метаболизма, този чай премахва свободните радикали, поддържа отделителната система в перфектно състояние и не позволява на холестерола да се покачва.

  2. Люцерна – според експертите тя е една от най-достъпните и ефикасен билки за холестерол, защото има прочистващо и диуретично действие. С люцерна хора с изключително високи стойности на холестерола могат рязко да го понижат, а след това и да го поддържат в нормално състояние.

  3. джинджифилДжинджифилът обаче си остава лидер в борбата с лошия холестерол. Съвсем наскоро той бе обявен за един от най-силните антиоксиданти и напоследък специфичната подправка се превърна и в особено често срещана съставка в продуктите за отслабване.

  4. Шафранът е родопска билка със световно известно значение за билколечението изобщо, а освен това той е обявен за една от най-ценните лечебни билки, които някога е познавало човечеството. Наред с всички свои свойства, той е чудесен метод за справяне с високите стойности на холестерола. Хората с подобни проблеми могат да прибавят шафран в ястията си, да ги овкусяват с тях, а също така и редовно да консумират чай от шафран. В случая ние сме късметлии, че той вирее у нас, защото в Европа и другите континенти е рядкост и се продава доста скъпо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *