Кои билки при диабет тип 2 да консумираме?

Пациентите с диагноза диабет трябва да са много внимателни при избор на лекарства, а също така и при приема на билки за профилактика, защото двата вида са различни и в някои случаи изискват и съвсем различен подход в успокояване и премахване на симптомите. Тъй като диабет тип 2 е по-често срещаното, а и по-сериозното и опасно здравословно състояние, днес отправяме поглед именно към него. Вижте кои билки при диабет тип 2 можете да използвате, за да поддържате нормални стойности на кръвната захар и да подсилите организма да се бори с болестта:

  1. Земна ябълка

zemna_iabalkaМожете да я намерите и по нашите географски ширини, както и във вид на чай в някои билкови аптеки. Земната ябълка включва в състава си специално вещество, което е изключително близко до инсулина. Това я превръща в страхотен натурален заместител на жизнено важното лекарство в случай на диабет тип 2.

  1. Черна боровинка

2104_2Сигурно сте запознати, че тя е един от враговете на диабет тип 2, защото повечето лекарства за това състояние са създадени на основата на билката. Черната боровинка представлява една от най-ефикасните билки при диабет тип 2, но приемът й трябва да бъде съгласуван с лекар, защото крие риск от подтискане действието на други лекарства.

  1. Женшен

2Женшенът е поредната опция, която имате, ако си търсите билки при диабет тип 2. Това е страхотно антиоксидантно средство, с което ще предотвратите спад на имунитета, ще намалите и кръвната захар, и нивото на холестерола в тялото. Внимателно подбирайте женшена и се старайте да го намирате в максимално натурален вид, защото пазарът е залят с ментета, които биха ви помогнали единствено с плацебо ефекта си.

Изберете една от трите билки при диабет тип 2 и се старайте редовно да я консумирате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *